lördag 11 februari 2012

Humor hos Skavlan

Igår såg jag Skavlan och irriterades alternativt blev full i skratt av den oerhört påstridige mannen John Gray. Han har tydligen skrivit boken Män är från Mars, kvinnor är från Venus. Själv har jag inte så mycket till övers för de som är så intresserade av att kategorisera människor utifrån vilket kön vi råkar ha. Tycker väl mer att det är bra om man får vara lite som man är: är man en "tjejig" kille eller en "killig" tjej så borde det vara ok oavsett. Så länge vi inte kräver att alla ska vara lika oss själva så borde det inte vara något problem. Men.... den här mannen verkar väldigt förtjust i indelningen man/kvinna. Han framhärdade i ett skitdåligt exempel där han försökte illustrera hur olika män och kvinnor är genom att beskriva hur mannen och kvinnan kom hem i från sina respektive jobb med barnen i släptåg. Då kände mannen för att titta på tv en stund eftersom han var trött. Det enda kvinnan då skulle behöva göra för att inte ensam dra lasset att laga mat och hjälpa kidsen var att fråga om han ville "hjälpa" till. Som om det var hennes ansvar mer än hans! Haha! Det var en lustig (och arg) liten tomte det där. En s.k. relationsexpert.... Skojig titel på en sån snubbe.

2 kommentarer:

  1. du missuppfattade det, eftersom mannen är trött och tar sig tid för vila och kvinnan istället ser det som måste fixas, istället för att då "kräva" hjälp så var hans tips att gå till väga så att "be" om hjälp när han vilat klart. på så vis undviker man att göra någon sur och relationen funkar bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror nog att jag förstod det. Det lustiga i hans framställning var bara att det hela tiden lät som om mannen inte hade samma ansvar att ta tag i det som måste fixas när t.ex. barn ska utfodras. Hade kvinnan inte varit hemma verkar det ju absurt om man som förälder "tar sig tid för vila" när barn ska ha käk, men eftersom John Gray underförstått såg det som kvinnans göra förstår jag att det är mindre konfrontativt och trevligt att be om hjälp än att kräva den.

      Radera